Ψυχρή μέθοδος

Γιατί είναι προτιμότερη η ψυχρή μέθοδος;

Τα σαπούνια Evia Natural δεν παρασκευάζονται από έτοιμη σαπωνομάζα, η οποία έχει εμπλουτιστεί με διάφορα συστατικά. Παρασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο της ψυχρής μεθόδου κατά την οποία το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και άλλα καλλυντικά έλαια αναμειγνύονται με την καυστική σόδα ή καυστική ποτάσα (η καυστική σόδα είναι προτιμότερη γιατί παράγει πιο σκληρό σαπούνι που δε λιώνει εύκολα). Με αυτό τον τρόπο η διαδικασία της σαπωνοποίησης γίνεται φυσικά και συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης, που διαρκεί ένα μήνα περίπου, πριν το σαπούνι συσκευαστεί.

Με την ψυχρή μέθοδο παρασκευής τα έλαια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του σαπουνιού δε θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις στη βιομηχανία καλλυντικών. Με αυτό τον τρόπο διατηρούν όλες τις αρχικές τους ιδιότητες εφόσον οι ωφέλιμες ουσίες τους δεν καταστρέφονται λόγω θερμοκρασίας.

Επίσης, η φυσική γλυκερίνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της σαπωνοποίησης δεν καταστρέφεται και παραμένει μέσα στο σαπούνι, προσδίδοντας όλα τα οφέλη της ενυδάτωσης και περιποίησης της επιδερμίδας.

Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι στη διαδικασία παρασκευής των σαπουνιών Evia Natural χρησιμοποιείται η μέθοδος της υπερλίπανσης. Υπερλίπανση σημαίνει χρήση μεγαλύτερης ποσότητας ελαίων από αυτή που απαιτείται για την πλήρη σαπωνοποίηση, με αποτέλεσμα να παραμένει μέσα στο σαπούνι ασαπωνοποίητη ποσότητα ελαίων, που συμβάλλει στην περιποίηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας.